Brioșe de Salzburg

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 lingură unt • 200 g zmeură
• 1 lămâie • 3 linguri zahăr tos • 4 albușuri • 2 gălbenușuri
• 60 g făină • 1 plic zahăr vani­linat • 2 linguri rom

1 Se încinge cuptorul la 180 °C. Se  ung cu unt forme mici de sufleu. Se amestecă zmeura cu suc de lămâie, rom și 2 linguri zahăr; se repartizează în forme.
2  Se bat albușurile pe jumătate, se adaugă restul de zahăr și se bate bezea; în final, se adaugă gălbenușurile bătute, zahărul vanilinat și făina; aluatul se repartizează peste zmeură, cu lingura. Se coc brioșele la cuptor cca 12 min.; se pudrează cu zahăr și se servesc imediat.
Preparare: 20 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*