Brioșe cu trandafiri

Credit foto: BeTa-Artworks/Fotolia.com
Credit foto: BeTa-Artworks/Fotolia.com
Credit foto: BeTa-Artworks/Fotolia.com

Ingr. pt. 8 bucăți
Aluat:
• 100 g nuci • 100 g alune 
• 150 g ciocolată amăruie 
• 250 g unt
• 200 g zahăr • 4 ouă • sare • cuișoare măcinate
• 75 g cacao • 3 linguri whisky
• 300 g făină • 3 lingurițe praf de copt
Glazură:
• 400 ml frișcă bătută
• trandafiri de zahăr, de decor

Se prăjesc nucile și alunele. Când s-au răcit, se macină. 
Se rade ciocolata. Cuptorul se încinge la 190° C. 
Se ung cu unt formele de brioșe.
Cu mixerul, 
se bate untul cu zahăr. Se înglobează pe rând ouăle, apoi se adaugă sare, cuișoare măcinate, 
cacao și whisky. Se amestecă făina cu praf de copt și 
se înglobează în compoziție, împreună cu nucile, alunele 
și ciocolata rasă. Aluatul se repartizează în forme (numai până la 2/3 din înălțimea formei). Se coc cca 50–60 min.
Se scot brioșele din cuptor și se lasă să se răcească. Apoi se scot din forme 
și se șprițează deasupra 
rozete de frișcă. Se decorează cu trandafiri de zahăr.
Preparare: 35 minute
Coacere: 60 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*