Brioșe cu șuncă de Parma

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g făină • 1 lingură zahăr • 1 plic drojdie uscată
• 250 g unt • sare • 150 ml lapte • 5 ouă
Umplutură:
• 4 felii brânză cu mucegai albastru • 12 felii șuncă de Parma

Se amestecă făina cu sare, zahăr și drojdie; se toarnă laptele călduț și 4 ouă bătute.
Se amestecă și se înglobează un­tul topit; se frământă aluatul până nu se mai lipește. Se acoperă cu folie și se lasă să stea la frigider peste noapte.
Se înfășoară bucățile de brân­ză în felii de șuncă. Se împarte aluatul în patru și se întinde din fiecare câte o foaie de cca 20 cm diametru.
În mijlocul fiecă­reia se așază câte o bucată de brânză și se împachetează. Bri­o­șele se ung cu ou și se lasă să stea puțin la frigider.
Se scot brioșele din frigider, se ung din nou cu ou și se mai lasă să crească 1 oră. Se coc 25 min, în cuptorul încins la 200 ºC, până se rumenesc.
Se servesc calde.

Preparare: 55 min.
La dospit: 12 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*