Brioșe cu quinoa

Creit foto: Burda Cehia
Creit foto: Burda Cehia
Creit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 1 cană semințe de quinoa
• ½ cană ulei de floarea-soarelui • 2 căni făină
• ½ cană zahăr • 1 ½ linguriță praf de copt
• 1 linguriță de sare • ½ cană stafide • ½ cană lapte de soia • 1 ou
• 1 linguriță extract de vanilie

Se încinge cuptorul la 170 ºC. Quinoa se spală sub jet de apă și se pune într-o oală; se toarnă 1 cană cu apă.
Se fierbe la foc ­mijlociu, până ce boabele de quinoa absorb toată apa (cca 12 min.)
Se unge cu ulei o formă de brioșe; se pudrează cu făină sau se tapetează cu suporturi de hârtie.
Într-un castron se amestecă făina cu praf de copt, sare și stafide. Se adaugă 2 căni de quinoa fiartă.
Într-un castron mai mic se amestecă uleiul cu lapte, ou și vanilie.
Se înglobează în amestecul de făină; aluatul se așază în adânciturile formei de brioșe și se coace cca 25 min.
Se lasă brioșele să se odihnească 5 min. Se răstoarnă și se lasă să se răcească brioșele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*