Brioșe cu mirodenii

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 100 g miere • 100 g zahăr •  50 g unt • 50 ml lapte • 175 g făină
•  50 g nuci de Cajou măcinate • 75 g nuci măcinate • 1 linguriță praf de copt
• 2 lingurițe cacao • 1 vârf de cuțit cardamom •  2 lingurițe scorțișoară
• nucșoară măcinată, enibahar măcinat, anason măcinat • 1 ou

Se încălzește mierea cu zahăr, unt și lapte, până se dizolvă zahărul. Se lasă să se răcorească.
Se amestecă făina cu nucile măci­nate, praf de copt, cacao și mirodenii; se înglobează compoziția de miere și oul.
Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se așază compoziția în adânciturile unei forme de brioșe, tapetate cu suporturi de hârtie.
Se coc brioșele cca 20–25 min.
Prep.: 50 min. Coacere: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*