Brioșe cu migdale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB20 bucăți / Preparare: 40 min.
• 200 g ciocolată albă • 300 g făină
• 100 g migdale măcinate • 4 lingurițe praf de copt
• 200 g unt • 50 ml ulei de migdale
• 300 g zahăr • 100 ml smântână
• 1 linguriță esență de migdale • 4 ouă • 50 ml lapte
• 50 g fulgi de migdale

Se amestecă făina cu migdalele și praful de copt. Separat se bate bine untul cu zahăr și ulei de migdale.
Se topesc 100 g de ciocolată albă la bain-marie și se lasă să se răcească.
Se bate smântâna cu ouă, lapte și esență de migdale, cu furculița.
Se înglobează treptat în compoziția de unt, alternând cu amestecul de făină. La final se încorporează și ciocolata albă, răcită.
Se repartizează compo­ziția în forme mici de brioșe și se coace 15-20 min. Apoi se decorează cu restul de ciocolată albă, topită și se presară fulgi de migdale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*