Brioșe cu mac

Credit foto: Ruth Black/2012/shutterstock.com
Credit foto: Ruth Black/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 1 praf șofran • 120 g unt • 2 ouă • 250 g mac
• 70 g zahăr • 200 g făină • 3 lingurițe praf de copt
• 1 lămâie • 100 ml lapte • 200 g vișine congelate
• 200 ml suc de vișine • 200 g brânză de vaci
• 1 lingură zahăr pudră • ornamente de zahăr
Cuptorul se încinge la 175 ºC. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioșe. Se rade coaja și se stoarce sucul de lămâie. Într-un castron se pune făina, praful de copt și cel de șofran, zahărul, coaja de lămâie, ouăle, laptele, untul topit și macul. Se amestecă toate 1 min. la viteza cea mai mare a mixerului.
Vișinele congelate se lasă să se decongeleze, apoi se tăvălesc prin făină și se înglobează în aluat. Se așază apoi aluatul  în forme și se coace cca 30 min. Se scoate tava de brioșe din cuptor și se lasă să se răcească.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr pudră și suc de vișine; se șprițează decorativ pe brioșe. Deasupra se încrustează ornamentele de zahăr și brioșele se servesc imediat.

Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*