Brioșe cu legume

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingr. pt. 16 bucăți
•1 dovlecel •3 roșii •500 g cartofi
•1 conservă boabe de porumb  •1 ceapă
•1 cățel usturoi •2 linguri ulei
•1 linguriță rozmarin •4 ouă  •4 lingură făină
•1 linguriță praf de copt •100 ml smântână
•semințe de floarea-soarelui

Se taie cuburi 1 dovlecel. Se opăresc 3 roșii, se decojesc, se curăță de semințe și se taie pulpa cuburi. Se decojesc 500 g cartofi fierți în coajă și se taie cuburi.
Se lasă să se scur­gă porumbul. Se toacă 1 ceapă și 1 cățel de usturoi și se călesc în ulei. Se adaugă legumele și 1 linguriță rozmarin tocat­ ­și se prăjesc 2 min., până se evaporă tot lichidul. Se lasă să se răcorească.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se bat 4 ouă cu 100 ml smântână și se adau­gă făina amestecată cu praf de copt, apoi amestecul de legume; se sărează și se piperează.Se așază în adânciturile unse ale unei forme de brioșe și se presară semințe de floarea-soarelui; se coc 20–30 min. Se lasă să se răcească, se scot din formă și se servesc înfășurate în hârtie cerată.
Per bucată: 160 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*