Brioșe cu fructe

Credit foto: mholka/2012/shutterstock.com
Credit foto: mholka/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 3 ouă • 1 praf de sare
• 100 g unt
• 125 g zahăr • 250 g făină
•  1/2 plic praf de copt • 2 banane •  100 g căpșuni
•  3 lingurițe peltea de gutui
•  3 lingurițe zahăr pudră

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se separă ouăle. Albușurile se bat cu sarea. Untul se bate cu zahăr și se înglobează gălbenușurile, urmate de făina amestecată cu praful de copt. Se decojesc bananele, se pasează și se încorporează în aluat, urmate de albușurile bătute. Se așază compo­ziția în 12 forme de brioșe unse și tapetate cu făină; se coc 25 min. Spre finalul timpului de coacere, se acoperă cu hârtie de copt. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
Se pudrează brioșele cu zahăr; se topește pelteaua și se așază pe fiecare brioșă câte o linguriță. Se decorează brioșele cu felii de căpșuni.

Preparare: 35 min. La cuptor: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*