Brioșe cu curmale

Credit foto: locrifa/Fotolia.com
Credit foto: locrifa/Fotolia.com
Credit foto: locrifa/Fotolia.com

12 bucăți / Preparare: 1 oră 20 min.
• 150 g curmale uscate fără sâmburi
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 50 g unt moale • 50 g zahăr • 2 ouă • 125 g făină
• 1 linguriță praf de copt •  miezul de la ½ baton de vanilie
• 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată
• 1 lingură iaurt • 400 ml frișcă

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se ung 4 forme mici de brioșă. Curmalele se amestecă împreună cu bicarbonatul; se acoperă cu 200 ml apă clocotită. Se lasă să stea câteva minute, până ce se înmoaie curmalele. Apoi se scurg.
Se pasează cu mixerul trei sferturi din cantitatea de fructe. Restul se toacă. Se bate untul moale cu zahăr.
Se înglobează ouăle, făina, praful de copt, miezul de vanilie și scorțișoara. Se adaugă iaurtul și curmalele tocate și pasate;compoziția se așază în forme și se coace 35 min. Se lasă să se răcească brioșele, se scot din forme și se ornează cu frișcă bătută și fructe de pădure glasate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*