Brioșe cu ciuperci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 5 ouă
• 500 g ciuperci
• 3 linguri rondele de ceapă verde
• 1 legătură mărar
• 1 legătură pătrunjel
• 2 linguri smântână
• 1 lingură ulei
• 5 linguri făină
• 1 plic praf de copt
• 200 g cașcaval
• piper • sare

Se toacă mărunt ceapa, mărarul și pătrunjelul. Într-o tigaie cu puțin ulei, se înăbușă ceapa și ciupercile. Se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcească.
Se amestecă făina cu praf de copt, smântână și gălbenușuri. Se înglobează albușurile bătute separat cu sare, cașcavalul ras, verdeața, un praf de piper și ingredientele călite. Se omogenizează ușor, pe verticală.
Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se tapetează formele cu suporturi de hârtie de copt; în fiecare formă se toarnă compoziție, cât să o umple pe două treimi. Se coc 45 min., apoi se lasă să se răcească în formă.
Preparare: 75 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*