Brăduți cu nuci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

25 bucăți / Preparare: 45 min.
• 4 ouă • 80 g zahăr tos
• 140 g nuci măcinate
Glazură:
• 3 gălbenușuri • 100 g zahăr pudră
• 1 plic zahăr vanilat

Se bat ouăle într-un castron și se înglobează zahărul, amestecând până ce se obține o spumă alb-gălbuie.  Se încorporează 100 g nuci și se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace 15 min. în cuptorul încins la 180 °C. Apoi se ridică temperatura la 185 °C și se mai coace cca 5–7 min.
Pentru glazură, se bat gălbenușurile cu zahăr pudră și zahăr vanilat până când se obține o spumă albă și groasă. Se adaugă câteva picături de apă.
Se scoate prăjitura din cuptor, se unge imediat cu glazură, se presară restul de nuci și se lasă să se răcească. Se decupează brăduți, cu formele pentru fursecuri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*