Borș rusesc cu sfeclă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Prep.: 30 min. Fierbere: 40 min.
• 3 sfecle roșii • 3 morcovi
• 1 ceapă • 2 linguri ulei
• 750 ml supă • 6 linguri suc de lămâie
• 2 fire țelină verde • 1 fir praz
• 250 g carne de miel sau vită fiartă și tăiată bucăți
• 200 ml smântână • sare, piper, zahăr

Se decojesc și se taie mărunt 2 sfecle roșii și 2 morcovi. Se toacă 1 ceapă. Toate se călesc în 2 linguri ulei.
Se toarnă 750 ml supă; se adaugă 6 linguri suc de lămâie, 1 lingură zahăr, sare și piper. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 30 min., apoi se pasează. Între timp, se taie mărunt 2 fire țelină verde și 1 fir de praz; se opăresc în apă cu sare 2 min.
Se taie mărunt 1 sfeclă roșie și 1 morcov; se lasă să fiarbă în supă, la foc moale, cca 10 min. Se încălzesc înăuntru celelalte legume și 250 g carne de miel sau vită, fiartă și tăiată bucăți.
Se servește borșul cu 200 ml smântână.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*