Borș de urzici

Crediti foto: Dani-Vincek/Fotolia.com
Crediti foto: Dani-Vincek/Fotolia.com
Crediti foto: Dani-Vincek/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg urzici • 1 ceapă
• 1 că­pă­țână de usturoi
• 1 lingură orez • 200 ml iaurt • 1 l borș
• leuștean • piper, sare • 1 ou
• 1 linguriță de hrean ras

Se spală urzicile, se opăresc și se toacă. Se toacă și ceapa. Se pune totul la fiert în 2 l de apă clocotită. Se taie mărunt usturoiul. După 30 min. se adaugă orezul.
Se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorbă și usturoi pisat. După ce orezul a fiert 15 min., se pune borșul cu hrean, sare și piper. După încă 5 minute, se drege ciorba cu iaurtul bătut, se dau câteva clocote și se ia de pe foc. Se presară leuștean tocat.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*