Borș de urzici și praz

Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com
Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g urzici
• 1 căpățână mică usturoi
• 500 g praz
• 1 lingură orez
• 1 l borș
• mărar proaspăt
• leuștean proaspăt
• sare, piper
• 1 linguriță hrean ras

1 Se spală bine urzicile, se îndepărtează tulpinile mai groase, se opăresc în apă clocotită, se lasă să se scurgă, se storc
și se toacă. Se curăță prazul,
se spală și se taie rondele. Se pun la fiert, în apă clocotită,
urzicile și prazul. Se curăță și se toacă usturoiul.

2 După 30 min. de fierbere, se adaugă în oală orezul și se lasă să fiarbă 15 min. Se adaugă apoi usturoi pisat, hrean ras
și borș, sare, piper și se mai lasă să fiarbă totul timp de cca 5 min. Se ia ciorba de pe foc și se presară deasupra mărar și leuștean proas­păt tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*