Borș de lobodă

Credit foto: helenkubajczyk/Fotolia.com
Credit foto: helenkubajczyk/Fotolia.com
Credit foto: helenkubajczyk/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ½ l apă • ½ l borș • 5-6 legături lobodă
• 4 fire ceapă verde • 1 morcov
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 3 lingurițe orez
• 3 lingurițe mărar tocat
• 3 lingurițe  pătrunjel verde tocat
• 1 linguriță leuștean tocat • 3 linguri unt sau ulei
• 1 ou • sare

Zarzavatul curățat și bine spălat se rade și se înăbușă ușor în unt, împreună cu ceapa verde. Se adauga apa și sarea și se lasă să fiarbă câteva mi­nute, apoi se adaugă orezul și se lasă să mai fiarbă.
Se adaugă loboda bine spălată și tăiată subțire. După ce dă un clocot, se adaugă borșul fiert și verdeața și se lasă să mai dea 2-3 clocote. Se drege cu ou bătut.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*