Bombă de ciocolată cu rom

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Pentru blat:
• 200 g pișcoturi • 150 g unt fluid
Pentru cremă:
• 8 foi gelatină • 50 g pișcoturi • 4 ouă
• 125 g zahăr pudră • 125 ml rom • 2 plicuri zahăr vanilinat • 100 g ciocolată tocată
• 100 g stafide înmuiate în rom • 500 ml frișcă
Pentru decor:
• 250 ml frișcă • 100 g ciocolată amăruie
• 30 g Amarettini (fursecuri cu migdale)

Blat
Se introduc pișcoturile într-o pungă de plas­t­ic și se zdrobesc cu vergeaua de lemn. Se pun într-un castron și se amestecă împreună cu untul; se repartizează într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, se apasă bine și se dă la rece.
Cremă
Se înmoaie gelatina. Pișcoturile se taie felii. Ouăle se bat la bain-marie cu zahăr pudră, rom și zahăr vanilinat. Se dizolvă gelatina și se înglobează în fir subțire în această compoziție. Se așază într-un vas cu apă rece și se amestecă până se răcește.Când crema începe să se lege, se înglo­bează ciocolata, stafidele cu tot cu romul aferent și pișco­turile; se bate frișca și se încorporează.
Finisare
Crema se pune într-un castron în formă de cupolă, tapetat cu folie trans­parentă, se nivelează și se dă la rece timp de cca 3 ore. Cu grijă, se răstoarnă bomba cu rom peste blatul de pișcoturi; se îndepărtează folia. Se bate frișca și se rade ciocolata. Bomba cu rom se acoperă cu frișcă și se presară deasupra ciocolată rasă și amarettini.

Preparare: 60 min.
Răcire: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*