Boeuf Stroganoff Mica Elveție

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune o variantă proprie a acestui preparat clasic din carne de vită

Ingrediente pt. 1 porție
• 250 g mușchi de vită • sare, piper • boia • 3 linguri ulei
• 1 ceapă  • 1 cățel usturoi • 1/2 ardei iute • 1 lingură făină
• 2 linguri coniac • 50 ml vin roșu
• 100 ml supă de vită
• 1 castravete murat • 2 linguri smântână

1 Se taie carnea cuburi și se prăjește în ulei foarte încins, la foc iute. Separat, se călesc ceapa și usturoiul tocate, se adaugă ardeiul iute tăiat fâșii subțiri și se călește 5 min. la foc mic. Se presară făină și boia și se rumenește puțin.
Se stinge cu coniac și vin.
2 Se toarnă supă și se fierbe cca 10 min. la foc mic. Se adaugă castravetele murat tăiat bucățele. Se pune carnea prăjită și se lasă să mai fiarbă la foc moale, cca 2 min. Carnea trebuie să rămână roz. Se potrivește de sare și piper după gust și se servește imediat, cu garnitură de legume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*