Boeuf Stroganoff cu ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 250 g ciuperci Champignon • 400 g carne de vită
• 4 linguri ulei • 2 ardei grași verzi • 2 cepe • 4 căței de usturoi • 2 lingurițe boia
• 2 linguri oțet de vin • 250 ml supă de vită
• 200 g brânză de vaci • sare, piper
• 500 g paste (linguine)

Se taie ciupercile felii. Carnea se taie în felii groase de 2 cm, apoi în fâșii groase de 1 cm. Se curăță ardeii grași de cotoare și semințe și se taie pulpa fâșii. Se prăjește carnea într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins timp de cca 4 min.
Se toacă usturoiul și ceapa. Se încinge restul de ulei într-o tigaie adâncă și se călește ceapa. Se adaugă usturoiul, se pudrează cu boia, se pun ciupercile și se călesc la foc moale, până ce se evaporă apa din ciuperci. Se adaugă în tigaie oțetul și se lasă să-și reducă volumul. La final se adaugă fâșiile de carne. Se toarnă supa și se dă în clocot. Se lasă să fiarbă înăbușit, cca 15 min. Se scoate capacul și se mai fierbe înăbușit la foc iute, cca 3-4 min. Se înglobează în cele din urmă brânza, se sărează și se piperează.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg. Se repartizează mâncarea pe farfurii și se servește cu paste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*