Boeuf de Nantes

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 5 porții
• 1 kg pulpă de vită •  60 g unt • 1 kg morcovi • 3 cepe
• 1 sticlă vin alb sec (de ex. Gros-Plant du pays Nantais)
• câteva fire de cimbru proaspăt • 3 foi de dafin • 1 legătură pătrunjel

1 Se taie carnea cuburi și se prăjește în unt topit; se scoate. Se taie mărunt ceapa și morcovii. Se încinge cuptorul la 200 °C.
2 Se călește în unt încins ceapa, apoi și morcovii. Se adaugă carnea și se toarnă vin. Se mai adaugă 300 ml apă, cimbru, pătrunjel tocat, sare, piper și foile de dafin. Se dau în clocot.
3  Se acoperă cratița cu hârtie de copt unsă cu unt; deasupra se așază capacul și se coace la cuptor cca 2 ore (în ultima jumătate de oră se scoate capacul). Se presară pătrunjel tocat.
Preparare: 2 ore 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*