Bocceluțe de orez

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 2 cepe verzi • 1 lingură ulei de susan • 3 căței de usturoi
• 150 g ciuperci pleurotus • coriandru măcinat • 1 praf ghimbir măcinat
• 1 linguriță semințe de susan negru • 9 foi rotunde de aluat de orez • apă călduță
Sos: • 3 lingurițe ulei de susan
• 6 linguri sos de soia
• 1 linguriță sos de pește

Ceapa se toacă și se călește în ulei încins; după 1 min. se adaugă usturoiul și se mai prăjesc 1 min.
Se adaugă apoi ciupercile tocate, coriandru și ghimbir. Se prăjesc 15 min., adăugând eventual puțină apă.
Se înmoaie în apă călduță foile de orez. Când devin moi, se lasă să se scurgă.
Se taie fâșii o foaie de orez, se pun pe celelalte foi câte o por­ție de ciuperci și se presară susan.
Se ridică marginile foii și se leagă în par­tea de sus cu fâșiile de aluat, ca o bocceluță.
Se așază în dispozitivul pentru fiert la aburi. Se fierb astfel 4 min.
Se amestecă uleiul cu sos de soia și sos de pește și se servește cu boc­ce­luțele fierbinți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*