Bocceluțe cu spanac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 bucăți
• 500 g spanac proaspăt
• 1 mână frunze de mentă
• coaja rasă de la 1 lămâie
• 200 g brânză: feta sau telemea
• 3 ouă • piper • 9 foi
de plăcintă • 80 g unt topit

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăță și se toacă frunzele de spanac; se amestecă într-un castron cu mentă tocată și coajă de lămâie. Se adaugă brânza zdrobită cu furculița sau rasă pe răzătoarea mare, apoi se înglobează ouăle bătute și piperul.
Se ung cu unt topit 3 foi de plăcintă și se suprapun; se decupează 2 discuri (Ø 20 cm) și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În mijlocul fiecărui disc se așază câte 1/6 din compoziția de spanac și se unesc marginile, formând o boc­celuță. Se ung cu unt topit și se coc în cuptorul pregătit, 15 min. Se procedează la fel și cu restul foilor de plăcintă.
Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*