Boboci de trandafir

Credit foto: Ruth-Black/Fotolia.com
Credit foto: Ruth-Black/Fotolia.com
Credit foto: Ruth-Black/Fotolia.com

Ingrediente pt. 40 bucăți
Aluat:
• 250 g unt • 100 g zahăr pudră
• 1 lingură zahăr vanilinat • 250 g amidon
• 75 g făină • 30 g cacao
• 1/2 linguriță scorțișoară
Umplutură și decor:
• 100 g compoziție de marțipan
• 250 g zahăr pudră • 1 gălbenuș • 2 linguri rom alb
• miez de nucă • colorant alimentar roz

Se frământă aluatul din in­gre­dientele mențio­na­te și se modelează din el un rulou subțire. Se introduce aluatul la frigi­der timp de cca 30 minute.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie din ru­loul de aluat felii groase de 1 cm. Se frământă compo­ziția de marțipan cu 50 g zahăr pudră, nuci tocate și gălbe­nuș; se fac bile și se pun pe fe­lii­le de aluat. Se plia­ză și se fac din nou bile. Acestea se așază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc cca 20 min în cuptorul pregătit.
Se amestecă romul cu 200 g zahăr pudră. Se scoate o cantitate mică de glazură și se colorează cu un strop de colorant alimentar, astfel încât să fie roz. Se înfige fiecare turtiță pe o țepușă și se ung turtițele dulci cu glazura albă. Apoi se trasează dâre roz și se lasă să se usuce bine totul.

Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*