Biryani (miel cu orez)

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 750 g carne de miel pentru gu­laș
• 150 g mazăre congelată
• 2 cepe • 2 căței de usturoi
• 3 linguri ulei
• 3 linguri ames­tec condimente pentru Biryani (din magazinele arabe; în lipsă, se amestecă chimen, cui­șoare, cardamom, scorțișoară, foi de dafin, coriandru, mentă, ghimbir, șofran)
• 500 ml supă • 275 g orez basmati
• 3 linguri stafide

Se lasă să se decongeleze mazărea. Se călesc în ulei ceapa și usturoiul tocate; se adaugă carne și mirodenii și se prăjesc 5 min. Se toarnă supa, se acoperă cu un capac și se lasă să se înăbușe 50 min. Se adaugă orez, mazăre și stafide. Se pun 300–350 ml apă și se la­să să mai fiarbă toate încă 20 min.
Preparare: 15 min.
La foc: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*