Biftec tartar

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, patronul și bucătarul-șef restaurantelor Mica Elveție ne propune un fel de  mâncare tradițional, pe bază de carne crudă bine condimentată

Ingr. pt. 4 porții
• 600 g carne de vacă macră
• 4 gălbenușuri • 5 linguri muș­tar iute
• 40 g castraveciori murați tăiați mărunt
•40 g ceapă tocată •10 g capere tocate
•30 g cubulețe de ou fiert tare
• 6 filéuri de anchois tăiate mărunt
• 2 linguri sos Worcester • 4 linguri coniac
• 5 picături sos picant tabasco
• 1 lin­gu­riță sare • 2 lingurițe piper

Se dă carnea prin maşină. Castraveciorii, ceapa, caperele, oul fiert şi anșoa se taie mărunt. Se pregăteşte o farfurie adâncă şi 2 furculiţe. Se pun toate ingredientele şi carnea în farfurie şi se amestecă bine. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă din nou foarte bine, cca  5-8 minute. Apoi se adaugă condimentele, ele reprezentând elementul principal, întrucât trebuie să fie potrivite după gustul fiecăruia. Tartarul se servește cu pâine prăjită unsă cu unt. Carnea trebuie să fie foarte proaspătă şi, după ce a fost tocată, trebuie să fie imediat utilizată, nu poate fi păstrată şi refolosită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*