Biban cu orez sălbatic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Maria Ungureanu, bucătar-șef,  vă prezintă o specialitate deopotrivă gus­toasă și dietetică.

Ingrediente pentru 2 porții
• 2 filéuri de biban • 150 g orez sălbatic
• 100 g coacăze • 50 ml ulei de măsline
• 100 ml smântână • 1 g piper roșu
• 50 g ceapă • 10 g usturoi
• 2 fire pătrunjel verde • 15 ml brandy (opțional)
• sare, piper negru

Orezul sălbatic se pune la fiert într-o cantitate mare de apă rece.
Se prepară sosul de coacăze. Se curăță, se spală și se toacă ceapa și usturoiul. Se călește jumătate din cantitatea de ceapă și usturoi în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă coacăzele. Se sting opțional cu brandy. La sfârșit se înglobează smântâna.
Se crestează filéurile de biban. Se întinde folia de aluminiu, se unge cu ulei de măsline. Boabele de piper roșu se zdrobesc într-un mojar. Pătrunjelul verde se spală, se scutură și se toacă fin. Filéurile de biban se presară cu pi­perul roșu zdrobit și cu pătrunjelul tocat. Se rulează peștele, apoi se dă la cuptor pentru 10-12 min. la 180 ºC.
Între timp se scurge orezul de apă
și se sotează cu ceapa și usturoiul rămase. Se adaugă sare și piper negru. Se montează pe farfurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*