Bezele pasionale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

20 bucăți / Preparare: 1 oră
Bezele: • 150 g zahăr fin • 60 g fulgi de cocos • 3 albușuri
• 2 lingurițe suc de lămâie • 1 linguriță zahăr pudră
Cremă: • 400 ml frișcă • 2 lingurițe zahăr pudră
• 1 plic zahăr vanilat
• 200 g zmeură sau căpșuni

Se bat albușurile spumă cu zahărul; se adaugă suc de lămăie și zahăr pudră și se bate în continuare până ce bezeaua formează țepi atunci când scoatem telul din ea. Apoi se înglobează fulgii de cocos.
Se șprițează rozete din compoziția de bezea pe o tavă și se coc timp de cca 4 min. în cuptorul preîncălzit la 140 ºC. Apoi se reduce temperatura din cuptor la 100 °C și se mai coc bezelele 40 min.
Se curăță fructele, eventual se taie bucățele sau chiar se pasează. Se bate frișca și se înglobează zahăr pudră, zahăr vanilat și fructe bine mărunțite.
Se asamblează bezelele două câte două, cu cremă și se presează puțin, cu atenție.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*