Bezele cu ceai verde

Credit foto: ODG/Fotolia
Credit foto: ODG/Fotolia
Credit foto: ODG/Fotolia

Ingrediente pt. 40 bucăți
Umplutură:
• 150 g pulpă de mango, tăiată cuburi • 50 g pulpă de maracuja, tăiată cuburi • 100 g zahăr gelifiant (2:1)
Bezele:
• 185 g zahăr pudră • 185 g migdale decojite și foarte bine măcinate
• 10 g ceai verde matcha • 5 albușuri • 200 g zahăr fin

Pentru umplutură, se ames­tecă pulpa de mango cu pulpă de maracuja și zahăr gelifiant; se dau în fiert și se lasă să clocotească 1 min. Se pasează apoi și se lasă să se răcească.
Cu robotul de bucătărie, se amestecă zahărul pudră cu migdale și pulberea de ceai verde; se adaugă 1 albuș și se bate bezeaua. Se bat bezea și celelalte albușuri. Într-o crăticioară se fierbe un sirop din 50 ml apă și zahărul fin; se încălzește la 118 ºC. Se toarnă peste bezeaua mare în fir foarte subțire și se bate continuu până ce spuma se răcește complet. Apoi această compoziție se înglobează în bezeaua verde – rezultatul trebuie să fie o masă compactă.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Masa de bezea se șprițează în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Apoi se bate ușor fiecare tavă, pentru ca grămăjoarele să se aplatizeze. Se coc la cuptor 10-12 min. Se scot și se lasă să se răcească. Se mai amestecă o dată umplutura și se asamblează cu ea câte două bezele.
Preparare: 65 min. Coacere: 12 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*