Beef Tartar pe pat de aspic

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Un clasic “crud” asezonat exemplar de maestrul bucătar Jakob Hausmann, Jakob Hausmann, patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
jakob.hausmann@micaelvetie.ro

 

 

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 320 g mușchi de vită • sare, piper • 1 linguriță ketchup
• 20 g măsline • 30 g roșii uscate • 10 g capere • 10 g ceapă franțuzească • 20 ml ulei de măsline • 50 ml whisky • sambal • suc de limettă
• 250 ml supă clară de vită
• 4 foi de gelatină

1 Muşchiul de vită se toacă fin. Celelalte ingrediente se taie mărunt. Apoi se amestecă toate şi se condimentează cu ketchup, sambal, puțin whisky şi celelalte condimente. Masa obţinută se introduce într-o formă şi se apasă uşor pentru a deveni omogenă.
2 Se dă în clocot supa de vită, se pune gelatina dizolvată în apă rece, se adaugă whisky după gust şi se amestecă bine. Această compoziție de aspic se toarnă apoi într-o tavă acoperită cu folie şi se introduce în  frigider.
3 Aspicul întărit se răstoarnă pe un fund de bucătărie şi se taie în forma dorită. Se așază pe farfurie, deasupra se pune tartarul (răsturnat din formă) şi se ornează cu capere, câteva frunze de salată şi puţin oțet balsamic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*