Batog în sos de muștar

Credit foto: barbaradudzinska/2012/shutterstock.com
Credit foto: barbaradudzinska/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g rădăcină de țelină
• 2 morcovi • 1 fir praz • 4 linguri unt • sare, piper
• 1 ceapă • 4 felii de pește baton • 250 ml vin alb
• 250 ml supă de pește • 100 ml supă de legume
• 2 linguri mărar tocat • 2 linguri muștar

1 Se taie fâșii rădăcina de țelină, morcovii și prazul. Se topește 1 lingură unt și se călesc legumele 5 min.; se sărează și se pipe­rează.
2 Se încing 2 lin­guri de unt și se călește ceapa tocată. Se toarnă vinul alb, supa de pește și supa; se dă în clocot. Se așază peștele înăuntru, se sărează și se pipe­rea­ză; se fierbe acoperit cca 10 min.
3 Cuptorul se încinge la 100 ºC.. Peștele se scoate din zeamă și se așază pe o farfurie termorezistentă adâncă. Se acoperă cu folie de aluminiu și se păstrează la cald în cuptor.
4 Se pasează zeama de pește; se adaugă 1 lingură unt, muștar, sare, piper și mărar. Peștele se servește cu legume și sosul de muștar. Se oferă alături o cantitate de orez.

Cca 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*