Băscuțe cu carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 bucăți / Preparare: 60 min.
• ½ ceapă tocată • 1 lingură ulei
• 300 g carne tocată
• 1 linguriță zahăr brun • sare, piper, boia
• 1 lingură verdeață asortată, tocată și uscată (busuioc, pătrunjel)
• 2 lingurițe bulion
• 2 căței de usturoi zdrobiți
• 400 g aluat de foi
• 100 g telemea
• 1 gălbenuș • chimen

Se călește ceapa în ulei, se pune înăuntru carnea și se rumenește. Se presară zahăr, piper, sare, boia și verdețuri. Se adaugă apoi buli­onul și se lasă să fiarbă la foc moale, cca 20 min. Se adaugă în cele din urmă usturoiul, după gust și     se lasă să se răcească.
Se întinde o foaie de aluat și    se taie în 8 pătrate. Se înțeapă cu furculița, în cât mai multe locuri. Se așază în mijlocul fiecărui pătrat câte o porție de carne și se pre­sară brânză zdrobită. Se pliază colțurile de aluat spre înăuntru.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se ung băscuțele cu gălbenuș bătut și se presară chimen. Se coc 20-25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*