Bărcuțe de dovlecei umpluți

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Propunere pentru o cină ușoară și vitaminizantă de la maestrul Jakob Hausman

Jakob Hausmann este maestru bucătar și patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
jakob.hausmann@micaelvetie.ro

 

Ingr. pt. 4 porții
• 2 dovlecei • 1 ceapă • 2 l supă de legume •100 g șuncă • 1 roșie
• 125 g brânză de vaci • 2 linguri lapte
• 1/2 lingură pătrunjel tocat • 1/2 lingură mărar tocat
• 1/2 lingură tarhon tocat • 1/2 lingură cimbru tocat • sare, piper
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Dovleceii se taie în două de-a lungul, se scobeşte puţin miezul cu o lingură. Se fierb apoi 5 min. în supă, se scurg, se condimentează şi se lasă să stea 15 min. Se toacă ceapa. Şunca se taie fâşii subţiri. De la roşie se decupează capacul, se cres­tează pe partea supe­rioară şi se opărește 1 min. în apă clocotită, apoi se trece pe sub jet de apă rece,  se decojește, se scot sâmburii, iar pulpa se toacă mărunt.
Totul se amestecă cu brânza de vaci şi laptele, se condi­men­tează din nou, se adaugă apoi verdeaţa. Cu această compoziţie se umplu jumă­tăţile de dovlecei, se pun într-o formă termorezis­ten­tă unsă cu unt şi se dau la cuptor cca 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*