Bărcuțe cu piersici

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 5 porții
• 250 g aluat de foi • 1 ou • 200 g migdale pisate
• 100 g biscuiți • 2–3 linguri unt
• 2 plicuri za­hăr vanilinat • coajă de lămâie
• zahăr pudră • 1 albuș • 4–6 piersici • 3 linguri gem de caise

Se întinde o foaie de aluat cu sucitorul și se taie dreptunghiuri; se decupează și fâșii ca­re se lipesc pe margini, unse în prealabil cu puțin albuș.
Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se amestecă 150 g migdale pi­sate cu biscuiți măcinați, unt, zahăr vanilinat, coajă de lămâie, zahăr pudră și albuș, până ce se obține o consistență cremoasă.
Piersicile se decojesc, se go­­lesc de sâmburi, iar pulpa se taie felii. Pe foile de aluat se repartizează crema de migdale, apoi feliile de piersici; se unge cu gem și se presară migdale. Se ung marginile cu gălbenuș și se rumenesc la cuptor.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*