Banane în cărămidă de ciocolată

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 14 felii
•400 g ciocolată cu lapte •400 g ciocolată amăruie
•150 g unt •200 ml frișcă
•2 banane •2 linguri suc de lămâie
•cca 200 g fursecuri cu unt
•1 lingură cacao

Preparare
Se topesc cele două sortimente de ciocolată la bain-marie, adăugând frișcă și unt; se ia apoi vasul  de pe foc și se lasă să se răcorească puțin.
Se decojesc bananele, se taie în două pe lung și se stropesc cu suc de lămâie.
Se tapetează o formă de chec (1,5 l) cu o pungă de congelator fasonată pe măsură; se așază puțină cremă de ciocolată, apoi 2 jumătăți de banane și din nou cremă de ciocolată; deasupra se încrustează fursecuri. Se repetă procedeul; se încheie cu un strat de cioco­lată. Se dă forma la frigider cel puțin 4 ore.
Înainte de servire, se răstoarnă cărămida din formă, se desprinde folia de pe fund și se pudrează cărămida cu cacao. Apoi se taie felii.
preparare: 15 min.,
La frigider: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*