Banana split vegan

Credit foto: Andrey Starostin/Fotolia.com
Credit foto: Andrey Starostin/Fotolia.com
Credit foto: Andrey Starostin/Fotolia.com

Veronica Bâtcă, actriță și pasionată de nutriția raw-vegan ne propune un desert delicios cu înghețată, adecvat pentru o zi de post

2 porții / Preparare: 3 ore
• 2 banane • ½ cană caju
• ½ baton vanilie • 2 linguri sirop de agave • 2 linguri zeamă de lămâie
• 1 lingură amestec de coajă de lămâie și portocală rasă • 2-3 curmale
• 1 lingură fulgi de migdale (eventual sărate)
• 1 lingură ulei de cocos (opțional) • 2-3 frunze de mentă proaspătă

Se pun la robot 1 banană, boabele de caju, vanilia, coaja rasă, uleiul de cocos și o lingură de zeamă de lămâie. Dacă folosiți un blender, adăugați cât mai puțină apă. Se dă amestecul la congelator câteva ore.
Se pasează la blender curma­lele cu siropul de agave și 1 lingură de zeamă de lămâie; se obține un sos delicios.
Pe farfurie se așază o banană tăiată în două, apoi înghe­țata obținută. Se toarnă sosul, se presară fulgii de migdale și frunzele de mentă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*