Bacon marinat la grătar

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g bacon împănat afumat feliat • 100 ml suc de ananas 100% • 1 ½ lingură oțet de vin
• 2 linguri ulei • 1 linguriță miere fluidă
• 1 ½ lingurițe curcuma • 1 praf chili • 50 g gem de caise

Se prepară marinata: se a­mestecă sucul de ananas cu oțet, ulei și miere; se adaugă mirodeniile și gemul și se ames­tecă bine.
Se șterge carnea cu un șer­vet textil umed și se unge cu marinată pe ambele fețe; se așază într-un castron și se toarnă restul de marinată. Se acoperă bine și se lasă să se marineze la frigider cca 5 ore.
Baconul marinat se frige pe grătar cca 9 min. pe fiecare parte. Se unge cu marinată în acest timp; se servește cu pâine integrală proaspătă.

Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*