Baclava cu nuci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB32 bucăți / Prep.: 20 min.
La cuptor: 40 min.
• 12 foi de plăcintă • 1 kg miez de nucă, prăjit puțin în prealabil • 200 g margarină
Pentru sirop:
• 6 linguri miere • 3 linguri sirop de rodii • 2 linguri rom • coaja rasă și sucul de la 2 limette • 2 plicuri extract de vanilie

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Pe fundul unei tăvi dreptunghiulare unse, se așa­ză 3 foi de plăcintă și se ung cu margarină topită. Se presară 1/3 din nucă. Deasupra se așază 2 foi de plăcintă, se ung cu margarină și se presară nuci.
Se continuă până când mai rămân numai 3 foi de plăcintă; se așază și se ung.
Se crestează bu­cățile, dar nu se taie complet. Se coace 40 min., până se rumenește.
Între timp se prepară siropul: se amestecă mierea cu sirop de rodii, suc și coajă de limette, extract de vanilie și rom. Se pun pe foc; se a­daugă apă și se dă în clocot. Se scoate baclavaua din cuptor și se toarnă imediat siropul fierbinte (atenție, împroașcă!). Se lasă să
se răcească, apoi se taie și se lasă să se odihnească în tavă 12 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*