Baccala alla fiorentina

Credit foto:Joerg Beuge/2012/shutterstock.com
Credit foto:Joerg Beuge/2012/shutterstock.com

Pt. 4 porții:
Se lasă la înmuiat peste noapte în apă 1 kg cod uscat, sărat; se taie apoi bucăți care se tăvălesc prin făină.
Într-o tigaie, se încinge ulei de măsline și se adaugă 2 căței de usturoi tocați. Când se rumenesc, se adaugă
peștele și se prăjește pe ambele fețe; se piperează ușor și se stropește cu puțin vin alb. Când vinul se evaporă, se adaugă 450 g roșii decojite și tăiate bucăți (conservă); se lasă să fiarbă câteva minute. Se presară pătrunjel tocat și se servește fierbinte, cu o garnitură de năut. Pentru a prepara această garnitură tradițională, se folosesc boabe de năut gata fierte, din conservă, sau se pun la fiert 600 g boabe de năut lăsate la înmuiat peste noapte. Se călesc în ulei de măsline 120 g cubulețe de slăninuță, 1 ceapă tocată, 1 morcov ras, 1 fir țelină tocat, 1 foaie de dafin.  Se adaugă 1 conservă roșii decojite și tăiate cuburi și se lasă să scadă la foc moale. Se adaugă năut, sare și piper și se mai lasă la foc moale cca 20 min. Se servește fierbinte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*