Baba Ganuj

Credit foto: keko64/Fotolia.com
Credit foto: keko64/Fotolia.com
Credit foto: keko64/Fotolia.com

4 porții / Preparare: 15 min.
• 1 vânătă mare • 2 linguri pastă de susan (tahini)
• 50 ml suc de lămâie • 1 lingură usturoi tocat
• 80 ml ulei de măsline • sare

Se găurește vânăta în 4-5 locuri, cu vârful cuțitului. Se dă la cuptorul cu microunde la intensitate mare, timp de 6-8 min. până ce se înmoaie.
Apoi se așază pe farfurie și se lasă să se răcorească până ce ajunge la temperatura camerei.
Se decojește vânăta și se curăță de cotoare.
Se taie pulpa cuburi și se așază în bolul blenderului, adăugând pastă de susan, suc de lămâie, usturoi și ulei de măsline.
Se pasează adăugând eventual apă, până ce se obține o consistență de pastă groasă. Se sărează după gust.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*