Aspic de fasole 
verde cu salsa de somon

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 6 porții
Aspic:
• 250 g fasole verde 
• 500 g fasole galbenă
• 3 fire ceapă verde • 2 plicuri gelatină granulată • 250 g cremă de brânză • 400 ml smântână lichidă 
• nucșoară
Salsa:
• 100 g somon afumat • 50 g pastă de hrean • sucul de la 1/2 lămâie • 3 fire mărar • sare, piper • 1 lingură ulei de măsline

Se tapetează cu folie transparentă o formă de chec (26 cm). Se fierb separat, în apă cu sare, cele două sortimente de fasole. Se pasează fasolea galbenă. Se înmoaie gelatina în apă rece, apoi se dizolvă în piureul de fasole. Se așază în­tr‑un castron și se dă la frigider până ce începe să se întărească, amestecând des. Se bate smântâna frișcă și se înglobează treptat în crema de fasole care este pe cale de a se întări. Se încorporează cu spatula ceapa verde tocată, brânza și bucăți de fasole verde. Spuma se sărează, se piperează, se condimentează cu nuc­șoară și se așază în forma de chec. Se acoperă cu folie trans­pa­rentă și se dă la frigider peste noapte.
Se toacă mărarul. Se taie cubulețe somonul și se a­­mes­tecă împreună cu mă­rar, suc de lămâie, hrean, sare, piper și ulei. Se îndepărtează folia care acoperă forma și se răstoarnă spuma; se îndepărtează și folia de pe fund. Spuma se taie apoi felii și se servește cu sal­sa de somon.

Preparare: 40 min.
Răcire: 12 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*