Aspic asortat cu trei umpluturi

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 15 porții
• 1 fir de praz • 6-8 felii de pâine neagră
Umplutura 1:
• 500 g brânză de vaci  • 2 lingurițe boia dulce • 1 praf de boia iute • sare  •1 lingură smântână
• 3 linguri gelatină dizolvată
Umplutura 2:
• 300 g brânză topită  • 100 g unt  • piper • sare  • 2 linguri ceapă verde tăiată rondele
• 1 lingură gelatină dizolvată
Umplutura 3:
• 250 g brânză de vaci • 50 g brânză topită • piper • sare • 1/2 cățel de usturoi • 1 lingură gelatină dizolvată

Se curăță prazul și se așază într-o oală; se opărește cca 3 min. în apă cu sare. Se trece prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie. Se tapetează o formă de chec cu folie transparentă și se așază înăutru fâșiile de praz, suprapuse, astfel încât să se reverse peste marginile formei.
Umplutura 1: se freacă brânza de vaci cu boia, chili și sare; se încorporează smântâna, iar în final se înglobează gelatina. Se așază pe fundul formei și se nivelează. Se acoperă cu felii de pâine, care se încrustează ușor în umplutură.
Umplutura 2: se amestecă brânza to­­pită cu unt și ceapă verde, sare și pi­per. Se înglobează gelatina și se repartizează într-un strat uniform peste feliile de pâine; se nivelează și se acoperă cu alte felii de pâine.
Umplutura 3: se amestecă brânza de vaci cu usturoi, gelatina, sare și piper. Se așază pe stratul de pâine, se nivelează și se pliază deasupra frun­zele de praz care atârnau în afara formei. Se înfășoară în folie transparentă și se  dă la frigider peste noapte. Se scoate apoi din formă și se îndepărtează folia. Se taie aspicul felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*