Aripioare marinate cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 16 aripioare de pui  • 2 linguri miere
• 1 ardei iute tocat • sare • sucul de la 1 lămâie • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
• 6 linguri sos de soia • 5 linguri ulei de arahide
• 2 pachete amestec de legume congelate pentru wok

Se amestecă mierea cu ardei iute, sare, suc de lămâie, ghimbir, 1 lingură sos de soia și câteva picături de ulei de arahide. Aripioarele se ung cu această marinată, fo­losind o pensulă. Se acoperă și se lasă să stea la frigider cca 3 ore. Se prăjesc într-o tigaie cca 3 min, de jur-împrejur, în 2 linguri de ulei încins.
Se scot aripioarele din tigaie și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu restul de marinată și se mai coc cca 35 min. în cuptorul încins la  185 °C. Dacă este necesar, se reduce focul, pentru ca aripioarele să nu se ardă.
Se prăjesc legumele în ulei, în wok și se adaugă restul de sos de soia. Se ser­vesc cu aripioare și e­­ven­tual cu paste de orez.
Preparare:  50 min.
Marinat: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*