Aripioare de pui umplute

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 16 aripioare de pui • sare, piper
• 1 linguriță boia • 1 linguriță ulei
Umplutură: • 2 gălbenușuri
• 200 g brânză de vaci
• 3 căței de usturoi zdrobiți • sare, piper
• 120 g cașcaval ras • 2 fire busuioc
• 1 fir oregano • 4 fire pătrunjel
• supă de pasăre • 50 g unt

Se sărează și se piperează aripioarele. Se pre­gătește umplutura; se amestecă brânza cu gălbenușuri, usturoi pisat, cașcaval ras, verdeață tocată, sare și piper.
Se umplu aripioarele și se fixează capetele. Se așază pe un grătar care stă așe­zat deasupra unei tăvi și se toarnă puțină apă. Se acoperă și se coace cca 35 min. în cuptorul încins la 180 °C, timp în care se mai toarnă din când în când apă.
Se amestecă boiaua cu ulei, se încălzesc puțin și se ung aripioarele cu acest amestec. Apoi se scoate grătarul, se așază aripioarele în tavă, se toarnă puți­nă supă și se mai coc 15 min., ca să se formeze crustă. În final se adaugă unt în sos. Aripioarele se servesc pe frunze de salată.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*