Aripioare de pui picante

Credit foto: barbaradudzinska/2012/shutterstock.com
Credit foto: barbaradudzinska/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg aripioare de pui
• 2 căței de usturoi
• 1 ardei iute
• 2 linguri bulion
• 1 lingură miere
• sare • 1 ½ linguriță muștar
• 1 lingură oțet balsamic
• 2 linguri suc de lămâie
• 1 lingură verdeață tocată asortată (cimbru, rozmarin)
• 8 linguri ulei de măsline
• 1 căpățână salată verde
• 2 linguri oțet de vin alb
• piper
• parmezan

1 Se spală aripioarele și se șterg cu prosoape de hârtie. Se toacă usturoiul și ardeiul iute și se amestecă împreună cu bulionul, mierea, un praf de sare, 1 linguriță muștar, oțetul, sucul de lămâie, ver­deața și 3 linguri ulei de măsline.
2 Se încinge cuptorul la 200 ºC. Aripioarele se așază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și se ung cu puțină marinată; se coc la cuptor 25 min., întorcându-se din când în când și ungându-se cu marinată.
3 Salata verde se curăță și se rupe bucăți. Se amestecă ½ lin­guriță muștar cu oțet de vin, sare și piper; se înglobează 5 linguri de ulei cu telul. Se amestecă salata cu vinegretă. Se repartizează pe farfurii și se rade deasupra parmezan. Se așază pe acest pat aripioarele de pui și se ornează cu verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*