Aripioare cu mămăligă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții
Preparare: 1 oră și 15 min.
Mămăligă: • 1 l supă de pasăre
• 180 g mălai instant • sare, piper • 1 lingură ulei
Aripioare picante: • 1 cățel de usturoi • sare
• 2 lin­gurițe boia • 1 lingură ulei • 12 aripioare de pui
Mazăre: • 300 g mazăre congelată
• 1 lingură unt • 1 ceapă roșie mică
• sare, piper

Se dă supa în clocot și se adaugă mălaiul, amestecând continuu.
Se lasă să fiarbă cca 3 min. la foc moale. Se sărează, se piperează și se adaugă 1 lingură de ulei.
Se toarnă într-o tavă unsă, se nivelează și se lasă să se întărească.
Între timp se amestecă usturoiul cu sare și boia; se adaugă ulei și se ung aripioarele cu această com­poziție; se pun pe o tavă, se acoperă cu un capac și se coc cca 30 min. în cuptorul încins la 190 ºC. După 10 min. se toarnă puțină supă și sos din tigaie. După 30 min. se îndepărtează capacul și se mai dă la cuptor cca 15 min., ca să facă o crustă. Se lasă să se decongeleze mazărea.
Se topește untul într-o tigaie și se călește ceapa tăiată fâșii; se adaugă mazărea, sare și piper; eventual se mai toarnă supă. Se fierbe înăbușit cca 10 min. Se taie mămăliga în pătrate (cca 5 x 5 cm) și se prăjește în ulei până devine crocantă.
Pe farfurii preîncălzite se servesc aripioarele cu mazăre și mămăligă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*