Arici pogonici

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

2 porții / Preparare: 50 min.
• 500 g boabe de struguri albi fără sâmburi
• 2 pere Abate
• 1 lingură suc de lămâie
• 2 linguri apă
• 4 cuișoare
• căpșuni, zmeură, mure sau Physalis

Strugurii se spală cu apă călduță și se lasă să se scurgă. Se înfige fiecare boabă pe câte o scobitoare, la 1 cm de vârf.
Se spală perele și se șterg. Se amestecă sucul de lămâie cu apă. Se crestează para de jur-împrejur (vezi fotografia).
Se fixează în acest șanț lama pentru curățat cartofi și se decojește para adânc spre codiță, numai pe porțiunea de care avem nevoie.
Partea decojită se stropește cu suc de lămâie, ca să nu se înnegrească.
În dreptul părții nedecojite a fructului se înfig toate scobitorile cu struguri.
Se înfige încă o scobitoare în dreptul cotorului și se înfige în această scobitoare încă o boabă de strugure – aceasta va fi nasul ariciului.
De o parte și de alta a păr­ții decojite se înfig cuișoare, care vor fi ochii ariciului.
În final se spală fructe mici (căp­șuni, zmeură); se lasă să se scurgă și se înfig în țepii ariciului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*