Ardei umpluți în stil mediteranean

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 12 ardei grași mici (roșii și galbeni)
• 200 g mozzarella • 250 g cașcaval afumat
• 6 linguri ulei de măsline
• 4 linguri semințe de floarea-soarelui
• sare, piper • 2 linguri pătrunjel tocat

Se taie în două ardeii grași și se îndepărtează semințele.Ju­mă­tățile de ardei se ung cu câteva picături de ulei de măsline și se așază cu partea tăiată în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se taie felii mozzarella și caș­cavalul. Pe jumătățile de ardei se așază câteva felii de brânză și de cașcaval și se mai coc la cuptor cca 10–12 min.
Se prăjesc într-o tigaie semin­țele de floarea-soarelui, fără adaos de grăsime. Se așa­ză într-un castron, se toarnă ulei de măsline, se presară sare și piper și se amestecă bine. Se pune deasupra pătrunjel tocat.
Se scot ardeii din cuptor și se toarnă deasupra amestecul pregătit; se servesc imediat. Drept garnitură se poate oferi pâine proaspătă sau cartofi la cuptor.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*