Ardei umpluți în stil mediteranean

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 200 g mei • 2 linguri ulei de măsline • 500 ml supă de legume • 80 g parmezan ras
• 1 lingură fulgi de migdale nesărați • 1 cățel de usturoi
• 2 cepe verzi • 3 fire pătrunjel • 1 praf de sare • piper măcinat • 250 g roșii cherry • 4  ardei grași
Pentru dressing: • 400 ml iaurt • 2 lingurițe hrean de la borcan • 1 legătură ceapă verde tocată • sare, piper

Se prepară dressingul: se amestecă într-un bol iaurtul cu hrean și ceapă verde tocată; se sărează și se piperează. Se păstrează la frigider până când sunt gata ardeii.
Se opărește meiul cu apă clocotită și se lasă apoi să se scurgă într-o sită. Se pră­jește cca 5 min. într-o tigaie cu ulei încins. Se stinge totul cu supă de legume și se lasă să fiarbă timp de 12 min. Se lasă apoi să se răcească și se înglobează 2/3 din canti­tatea de brânză, fulgii de migdale, usturoiul pisat, ceapa tocată și pătrunjelul. Apoi se
sărează și se piperează.
Se adaugă roșiile tăiate bucăți și se amestecă.Se spală ardeii grași, se taie jumătăți și se curăță de cotoare și de pielițele albe. Jumătățile de ardei se umplu cu compoziția de mei, se așază într-o formă de sufleu și se presară deasupra restul de brânză. Se coc cca 20 min. în cuptorul preîncălzit la 180 ºC. Se servesc cu dressing de iaurt, adăugându-li-se, eventual, câteva felii de castravete proaspăt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*