Ardei umpluți cu telemea

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•4 ardei grași roșii de mărime medie •2 ouă • sare
•2 fire rozmarin •2 fire cimbru •350 g telemea de oaie
•250 g cremă de brânză de vaci •piper •150 ml supă de legume

Preparare
Se taie câte un căpăcel de la fiecare ardei. Se curăță ardeii,
se spală și se lasă să se scurgă. Se încinge cuptorul la 200 ºC.
Se separă ouăle. Albușurile se bat cu un praf sare. Se ames­tecă telemeaua zdro­bită cu gălbenu­șurile, brânza de vaci și verdeața tocată. Se sărează, se piperează și se înglobează albu­șurile bătute. Se umplu ardeii cu acest amestec și se așază în 4 forme mici termorezistente. Se toarnă în fiecare puțină supă. Se așază căpăcelele pe ardei, eventual se acoperă cu folie de aluminiu.
Se coc ardeii 35 min. Cu 10 min. înainte de a fi gata, se scot căpăcelele de pe ardei și se lasă să se rumenească umplutura.
Se servesc ardeii presărați cu ace de rozmarin, eventual cu orez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*