Ardei umpluți cu pește

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar
Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un preparat special pentru zilele de dezlegare la pește

www.micaelvetie.ro

 

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g file de pește • sare, piper • 8 ardei grași roșii
• 1 ceapă • 3 căței de usturoi • 50 g pesmet • 150 ml ulei de măsline • 150 ml smântână • 1 ou • 1/2 legătură pătrunjel • zahăr • făină

1 Se coc ardeii pe gril, se trec prin jet de apă rece, se decojesc și se curăță de cotoare și semințe. Se stropesc cu ulei de măsline și se coc la cuptor 15 min. la 180 ºC. Se taie 
cea­pa felii și usturoiul se toa­că; se călesc împreună în pu­țin ulei de măsline. Se reduce focul și se mai călesc 5 min.
2 Peștele se taie cubulețe 
și se adaugă la ceapă; se călește 1 min. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă pesmet; se amestecă, se sărează și 
se piperează.
3  Se taie 2 cm din dreptul ca­pătului mai gros; se taie bu­cățele, care se fierb în smân­tâ­nă până se înmoaie, apoi se pasează și se stre­coară. Se condimentează cu sare, piper, eventual zahăr. Se um­plu ardeii cu amestecul; se pu­drea­ză cu făină; se tă­vălesc prin ou. Se pră­jesc în ulei. Se re­partizează pe farfurii sosul, se pun deasupra ardeii um­pluți și se decorează cu pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*